X

FONTOS SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK AZ ANYÁK NAPI RENDELÉSEKKEL KAPCSOLATBAN:

Ha teheted, rendeld meg a virágot minél hamarabb, mert kapacitásaink végesek!

A virágtermesztők paradicsoma,Ecuador

Ecuadori utazásra invitállak, kedves Olvasó, tarts velem és járjuk be együtt ezt a csodás országot, hadd ismertesselek meg kicsit kultúrájukkal, illetve egyik legnagyobb erősségükkel is, ami a virág termesztés és az ehhez kapcsolódó páratlan filozófiájuk. Az ott töltött egy hetem élményeit osztom meg Veled, illetve a tanulságokat, amiket a vágott virág exportról és termesztésről tanulhattam.

Hegyek között 2850 méter magasan

Ecuador Dél-Amerika nyugati partjának országa, hozzá tartoznak a talán jobban is ismert Galapagos-szigetek. Az ország aránylag kis alapterülete ellenére, trópusi éghajlatának köszönhetően és változatos földrajza miatt, igen gazdag növény- és állatvilág alakult ki és él itt a mai napig. Budapestről több átszállással megközelíthető az ország repülővel, az út igen hosszú: csak a levegőben töltött idő körülbelül 16 óra. Én két napot és egy éjszakát Venezuelában, Caracasban töltöttem az út során, onnan repültem tovább Kolumbiába, ahonnan már Quitoba érkeztem. Az utazás előtt sokat olvastam az országról és mindenhol kihangsúlyozták, hogy az ecuadori repülőtérre való leszállás kicsit nehézkes: a hegyek között fekvő, nagyjából 2850 méter tengerszint feletti magasságban levő quitoi repülőtér leszállópályája nagyon rövid, így a leszállás valódi bravúr. Ez valóban így van!

Ecuador fővárosa, Quito

Ecuador nevének jelentése spanyolul egyenlítőt jelent, abból adódóan, hogy az Egyenlítő vonalán fekszik az ország. Fővárosa a Pichincha tartományban fekvő Quito, amely a világ második legmagasabban fekvő fővárosa. Az 1970-es években UNESCO világörökségi címet kapott, amiért egész Latin-Amerikában az itteni történelmi központ őrizte meg legjobban eredeti állapotát, jellegét és formáját. Bár az 1917-es földrengésben komoly károkat szenvedett a főváros, de a barokk stílusú San Francisco-, és Santo Domingo-kolostor, valamint a jezsuita La Compania-templom spanyol, olasz, flamand és helyi építészeti jellegzetességeket mutatnak, amik méltán lehetnek mára a világörökség részei. A földrajzilag vulkánokkal körülvett város az Inka Birodalom második legjelentősebb közigazgatási központja volt: a 16. században egy inka palota maradványaira épített San Francisco-templom a város legnagyobb és legrégebbi keresztény temploma. A városra és magukra az ecuadori emberekre is jellemző ez a sokszínűség és sokrétűség, ami nagyon kellemesen mosódik össze és teremt új értékeket.

A virágtermesztők paradicsoma

Az ország lenyűgöző földrajzi elhelyezkedésének és jó klímájának köszönhetően a növények kiválóan érzik itt magukat, kifejezetten alkalmas a hőmérséklet rózsák és orchideák termesztésére. Nem csoda hát, hogy Ecuador nemzeti virága is a rózsa lett, a legkedveltebb és leggyakrabban előforduló színváltozat pedig természetesen a vörös. Ambato városában az éves gyümölcs- és virágfesztivált 1949 óta rendezik meg és a tavaszi újjászületésről emlékeznek meg ekkor. A virág- és gyümölcsstandok között sétálgatva bárki rátalálhat e ritka klíma növényeire és terméseire is. Érdemes a Virágok Ösvényét felkeresni, ahol különleges orchideákon kívül több, mint 60 különleges színű rózsa is nyílik; illetve a különböző virágtermesztő központok, mint például a Pro Ecuador is teljes betekintést engednek, hogy miért is különleges és egyedülálló az ecuadori virág.

Virágdíszek és virágdobozok

Kultúra és virágtermesztés

Ecuador kultúrájának alapja a spanyol hispán örökség, amibe a bennszülött indiánok hagyományait és afrikai elemeket is beépítettek. A spanyol ajkú népesség temperamentuma, stílusa és valódi arca legjobban Quito óvárosi részén barangolva ismerhető meg: teljes összhangban sorakoznak itt a paloták és templomok, hatalmas terek vannak beültetve virágzó és zöld növényekkel, eldugott kis utcákban zene mellett frissülnek fel a mindig mosolygó lakosok. Az ecuadori emberek, a meszticek, nagyon mélyen tisztelik és szeretik a természetet. A virágtermesztésben mindig is törekedtek és törekszenek, hogy a lehető legkorszerűbb technikákat alkalmazzák, hogy a környezetüknek ne essen bántódása és a legnagyobb összhangban tudjanak együtt élni.

Ecuador képek

Remélem, felkeltettem érdeklődésed és velem tartasz a második ecuadori napomon, amikor a Pro Ecuadorba látogatunk és megismerkedünk a virágtermesztőkkel. Hamarosan jelentkezünk!

1
    1
    Kosár
    Riniel Virágkosár
    1 X 13,800 Ft = 13,800 Ft