X

FONTOS SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK AZ ANYÁK NAPI RENDELÉSEKKEL KAPCSOLATBAN:

Ha teheted, rendeld meg a virágot minél hamarabb, mert kapacitásaink végesek!

Eger a virágzó város

Tavasztól egészen őszig, a fagyok beköszöntéig Eger városának közterületei, magánházainak kertjei és a balkonok is, gyönyörűséges virágoktól pompáznak. A bódító illatú, elképesztő színekben tündöklő növények még hangulatosabbá teszik e csodálatos adottságokkal rendelkező kisváros atmoszféráját.

A bódító illatú, elképesztő színekben tündöklő növények még hangulatosabbá teszik e csodálatos adottságokkal rendelkező kisváros atmoszféráját. A legendák városa, a Bükk és a Mátra találkozásának a völgyében fekszik; festői történelmi belvárosával, ódon utcáival, macskaköves tereivel, sétákra ösztönző lebilincselő parkjaival, örökre rabul ejti az ide látogatók szívét.

A legendás égerfa

E nagy történelmi múlttal rendelkező város nevének eredete ismeretlen, de a legvalószínűbb teória szerint, az éger(fa) elnevezéséből eredeztethető. A környező területeken még ma is sok égeres található. Keveset tudunk erről a különleges, már a kelta mítoszokban is feltűnő növényről, ezért érdemes néhány érdekességet megemlíteni róla. A nyírfafélék családjába tartozó éger fája a vízzel szemben rendkívül ellenálló, ezért is alkalmazták vízvezető csövek, hidak, gátak építéséhez. A vízre épült Velence és Amsterdam városát is égercölöpök tartják. Legismertebb fajtái: a mézgás éger, a hamvas éger, és a havasi éger. Európa legendáiban is megjelenik ez a fantasztikus fa, mégpedig Hold- növénynek nevezik; sőt a görög mitológiában is gyakorta megemlítik, ahol a feltámadás reményét szimbolizálja.

Hazánknak ebben az ősi, műemlékekben gazdag kicsiny „ékszerdobozában” található mesébe illő üzletünk, amely Eger városának egyik legrégebbi virágboltja, és ahonnan az álomszép virágmeglepetés már online módon is megrendelhető.