X

FONTOS SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK AZ ANYÁK NAPI RENDELÉSEKKEL KAPCSOLATBAN:

Ha teheted, rendeld meg a virágot minél hamarabb, mert kapacitásaink végesek!

Virágszálaink, a Nők ünnepe

Virágot ajándékozni manapság nem csak ünnepnapokon szokás, de vannak olyan jeles alkalmak az évben, amik szinte összefortak egy színpompás és illatozó csokorral. Ilyen nap március 8-a is. 1917 óta ezen a napon ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, vagyis a női egyenjogúság és a nők emberi jogok napját; de nem mindig volt virágajándékozós, kedveskedős nap ez …

Az első március 8-hoz kötődő esemény 1857-ben történt, amikor New Yorkban a textílipari nődolgozók emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követelve kivonultak az utcára tüntetni. Az ezt követő jeles esemény 1917. március 8-án történt Oroszországban, az első világháború harmadik évében, amikor nők tüntettek kenyérért és békéért. Négy nappal később, persze nem csak ennek a tüntetésnek a következményeképpen, II. Miklós cár lemondott és polgári kormány alakult, mely szavazójogot biztosított a nőknek.

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A Rákosi-korszakban a nőnap ünneplése kötelezővé vált és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól szovjet mintára március 8-án tartották meg. A rendszerváltás után a nőnap Magyarországon is elvesztette eredeti munkásmozgalmi hangulatát, helyette a virágajándékozás dominál.

Tulipán ajánló Nőnapra

Magyarországon sokáig a hóvirág volt a nőnap jelképe, nagyon sok helyen kis csokrokban árulták a tavasz első virágát. Azonban mivel jó pár éve védett növénnyé nyilvánították, ha valaki manapság fel szeretné eleveníteni a régi nőnapok hangulatát, akkor cserepes formában tud vásárolni hóvirágot. A többi tavaszi hagymás növény, mint például a tulipán, agyönygvirág, a nárcisz vagy a jácint is nagyon népszerűek ezen az ünnepen, hiszen egy kis jó időt és színt tudnak varázsolni a szobába, a csodás illatukról nem is beszélve. A későbbiekben pedig kiültethetőek a kertbe, így minden évben gyönyörködhetünk bennük várva a megújulást, vagyis a tavaszt.

Nőnap más országokban:

  • Oroszország: sárga tulipánt ajándékoznak
  • Olaszország: sárga mimózát ajándékoznak
  • Franciaország: ibolyát vagy gyöngyvirágot ajándékoznak
  • Portugália: a nők egyedül mennek vacsorázni
  • Taiwan: a kormány ezenek a napon teszi közzé a nők derékméretére vonatkozó méréseit összekapcsolva egy elhízás elleni kampánnyal

Virágdoboz ajánló Nőnapra

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
  • Sajnáljuk, ez a termék nem megvásárolható.
0
Kosár
A kosarad üresVissza a termékekhez