X

FONTOS SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK AZ ANYÁK NAPI RENDELÉSEKKEL KAPCSOLATBAN:

Ha teheted, rendeld meg a virágot minél hamarabb, mert kapacitásaink végesek!

A varázslatos tulipán

Kertjeink ékessége a varázslatos tulipán az egyik legkedveltebb tavaszi növényünk, amelynek mintegy 5600 nemesített fajtája van. Népszerűségét valószínűleg éppen a sokszínűségének köszönheti, hiszen minden színben kapható, a fehértől a feketéig, egyet kivéve: a kéket.

Szív formája miatt, a szenvedély, a lángoló szerelem kifejezésének szimbólumaként tekintünk rá , de főként amiatt különleges számunkra, hogy a legősibb magyar motívumok közé tartozik. Ez az egyszerűségében tökéletes virág, magában hordozza a megújulást, a fényt, az erőt és az élet születését is, vagyis az isteni örök körforgást. Bárhol is járunk hazánkban szinte mindenhol fellelhető ez a végtelenül bájos növény, amely a liliomfélék családjába tartozik és nemesítésével már az 1500-as években is kísérleteztek, méghozzá a török császári udvarokban.  A 17. századra pedig már valóságos tulipánmánia söpört végig Európán.

Amikor Hollandiára gondolunk, akkor legtöbbünknek a tulipán jut az eszébe (persze a tradicionális fapapucsok, a klasszikus szélmalmok, a festői kisvárosok vagy esetleg a hatalmas sajtok mellett). Ez a csodálatos európai ország rengeteg természeti szépséggel, nemzeti parkkal büszkélkedhet, ahol a látványos növény-, és állatvilág felfedezése kalandokkal teli élményekkel kecsegtet.

Kevesen tudják tehát, hogy a tulipánok valójában Ázsiából származnak, és a törökök hozták a 16. század elején Európába. A virágok szerelmesei számára, Hollandia tavasszal kihagyhatatlan úti cél, a szivárvány minden színét magába foglaló tulipánmezők, a tipikus holland táj elengedhetetlen és magával ragadó elemei. Ebben a kicsiny és sűrűn lakott országban több száz tulipánföld található, az elsőszámú virágtermesztő vidék a Bollenstreek régió, ahová turisták százezrei látogatnak el évente. Ez a káprázatos virágút Haarlemnél kezdődik és mintegy 40 km hosszan fut, egészen Leidenig; az ezer színben pompázó virágmezők látványával egyszerűen lehetetlen betelni.

1
    1
    Kosár
    Tulipán Virágcsokor
    1 X 7,200 Ft = 7,200 Ft